[O2] Głośność 1.8 TSI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adym
    Ambiente
    • 2008
    • 179

Nie rozumiem o co chodzi Wam z tym hałasem? To tylko Skoda, a nie jakis Lexus
    ..a powaznie, jeśli traktować jazde jak przyjemność to niewyobrazam sobie aby nie słychać było mruczącego motoru pod maską.
    Moze nie jest to może dzwięk V8 ale tez nie jakis trzycylindrowy odkurzacz

Komentarz

• Mihau
      RS
      • 2009
      • 7460
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez arci9
      A mam pytanie, czy u was po przekręceniu stacyjki tez sobie krótko testuje wskaźniki i czy w tym czasie odpalacie auto czy czekacie aż sie wskazówki uspokoją?
      ja to mam ustawione (bo w O2 FL trzeba to ustawić) i czekam, aż wskazówki wrócą do początku ale czemu? to sam nie wiem :roll:

[ Dodano: Pon 21 Cze, 10 10:42 ]
      a co do filmiku to u mnie śmiga identycznie więc chyba sprawa kręcenia filmiku przeze mnie jest już załatwiona
      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• theOne
        Ambiente
        • 2010
        • 177

Gdzie to mniej więc ustawiasz? Chciałbym to ustawić u siebie, w passku cc jest to w standardzie, w zwykłym ponoć nie ma, ale jak w Octavi jest to ukryte to może w passacie też.
        Witam

Passat 1.8 TSI R-Line MY2010

Komentarz

• Mihau
          RS
          • 2009
          • 7460
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Mi to ustawił kowal 2002 wraz z Gugusiem na spocie poprzez VCDS-a. Tam coś w kodowaniu trzeba przestawić ale co to nie wiem. Jest o tym w topicu o Kodowaniu
          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• theOne
            Ambiente
            • 2010
            • 177

A co to może być - czasem (na ileś razy puszczenia gazu, czasem np. 3 puszczenia pod rząd z tym dźwiękiem) przy puszczaniu pedału gazu, słyszę takie dziwne hm... skamlenie? Raczej przy niższych prędkościach, i jak wolniej puszczam pedał gazu, to dźwięk się przeciąga, nie jest to za głośne. Przy przyspieszaniu nic nie piszczy jak w 1.4 tsi 160hp bywało no i też zupełnie inny dźwięk. Czy to normalne, że po nocy po odpaleniu teraz wkręca się na 1100, gdzie zawsze do tej pory na poniżej 1000? To wszystko

Nie jest to kompletnie taki dźwięk -> http://www.youtube.com/watch?v=GdsaCDVOYUQ
            Witam

Passat 1.8 TSI R-Line MY2010

Komentarz

Pracuję...